Email Jelszó

Elfelejtett jelszó

Magyarország és az Európai Unió országainak közbeszerzési hirdetményei +36 20 455 9530 Munkanapokon 10:00-16:00

Vásárosnaményig lehet menni az M3-ason 2014-10-09

Csütörtökön átadták a Nyíregyházát nyugatról elkerülő utat, jövő szerdán pedig átadják az M3-as új szakaszát is.

Jövő héten átadják az M3-as autópálya új, Vásárosnaményig tartó szakaszát – közölte Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Nyíregyházát nyugatról elkerülő út műszaki átadásán csütörtökön.

A miniszter az átadáson újságíróknak elmondta: az új kormány első ülésén született döntés arról, hogy Vásárosnaménytól Záhonyig is kétszer két sávos új gyorsforgalmi út fog épülni, amelynek tervezése hamarosan elkezdődik.

Seszták Miklós hangsúlyozta: az itt élőknek nagyon fontos a romániai, illetve erdélyi rácsatlakozás az M3-as sztrádára. Reményeik szerint a kormányzati ciklus végén pontosan meg lehet majd mondani, mikor érheti el az autópálya az országhatárt – tette hozzá.

A 3,45 milliárd forintból, hazai és uniós támogatásból megépült, 2,2 kilométer hosszú kétszer egy sávos nyíregyházi nyugati elkerülő úttal kapcsolatban Seszták Miklós elmondta, az útszakasz legalább 10-15 ezer helyi lakos életét könnyíti meg, a beruházás folytatásaként pedig jövő őszre készülhet el a nyugati elkerülő Tiszavasvári útig tartó újabb szakasza.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere megköszönte a kormány támogatását, egyben emlékeztetett arra, hogy már régen felmerült az elkerülő építése. Az előző városvezetés azonban 2009-ben 2025-re tolta ki a beruházás kivitelezését, a Fidesz-kormány ezt az időpontot hozta tíz évvel előbbre – hangsúlyozta.

A megyeszékhely szempontjából kiemelt jelentőségű ez a fejlesztés, mivel a város új iparfejlesztési területe közvetlen összeköttetést kap az M3-as autópályával – fogalmazott a városvezető.

Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, a Kálmánházi úttól az M3-as autópályáig tartó elkerülőt október folyamán vehetik birtokba a közlekedők. Tájékoztatása szerint kiírták az útszakasz folytatásának, a Kálmánházi út és a 36-os főút közötti szakasz kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást, az ajánlatok beérkeztek, eredményes közbeszerzés esetén pedig még ebben az évben megkötheti a szerződést a nyertes kivitelezővel a NIF.

A 4,4 kilométer hosszú útszakasz 2015. októberére készülhet el – tette hozzá Loppert Dániel.

szerző: MTI

 

Vissza