Email Jelszó

Elfelejtett jelszó

 

Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő

Magyarország és az EU országainak közbeszerzési hirdetményei

Új bizottsági iránymutatások segítik a tagállamokat 2018-02-21

A Bizottság 2018. február 13-án új iránymutatásokat tett közzé, amelyek lehetővé teszik az uniós alapokkal regionális és nemzeti szinten dolgozó tisztviselők számára, hogy hatékonyan és átláthatóan biztosítsák az Unió által finanszírozott projektek keretében lefolytatott közbeszerzési eljárásokat.

„Kulcsfontosságú a tagállamok támogatása az uniós beruházásokhoz szükséges megbízható közbeszerzési eljárások megszervezésében ahhoz, hogy az uniós költségvetés hibáktól mentes legyen, az Unió által elköltött minden egyes euró pedig a leghatékonyabb módon, közvetlenül a lakosság javát szolgálja,” szögezte le Corina Crețu, regionális politikáért felelős biztos.

Ezek az iránymutatások a teljes folyamatra kiterjednek, az ajánlati felhívások előkészítésétől és közzétételétől az ajánlatok kiválasztásán és értékelésén át egészen a szerződések végrehajtásáig. Az iránymutatások minden egyes lépésnél hibaelkerülési tanácsokat, bevált gyakorlatokat, valamint hasznos hivatkozásokat és sablonokat tartalmaznak. Ezenkívül ismertetik, hogyan lehet a leghatékonyabban kiaknázni a közbeszerzésekről szóló 2014-es felülvizsgált irányelvek nyújtotta lehetőségeket, amelyek például a kisvállalkozások közbeszerzéseken való részvételének megkönnyítése céljából a bürokrácia csökkentése és még több online eljárás, valamint a szerződések odaítéléséről szóló döntések tekintetében az új szempontok bevezetése, ami lehetővé teszi a társadalmi felelősséget vállaló vállalkozások és az innovatív, környezetbarát termékek kiválasztását.

Az európai strukturális és beruházási (esb) alapok a 2014–2020 közötti finanszírozási időszakban több mint 450 milliárd EUR-t juttatnak az Unió reálgazdaságába, ennek fele pedig közbeszerzési eljárások keretében kerül befektetésre. Az iránymutatásokról szóló infografika és az arra vonatkozó további tájékoztatás, hogy a Bizottság hogyan segít a tagállamoknak az uniós beruházási alapok hatékonyabb kezelésében, online érhető el.

forrás:ec.europa.eu

 

Vissza

Közbeszerzési hirdetmény figyelés

Közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatásunk segítségével

Magyarország és az Európai Unió országainak (TED) összes megjelent közbeszerzési hirdetményét figyelheti.

Naponta, e-mailben kapja meg az Önt érdeklő új kiírásokat testreszabottan.

Archívumunk segítségével böngészhet a korábban megjelenő hirdetmények között is.

[Tovább]

Közbeszerzési információk

Közbeszerzési információkat tartalmazó aloldalunkon összefoglaljuk a közbeszerzéssel kapcsolatos alapvető tudnivalókat, melyek segíthetik látogatóinkat a hatékony és gyors információszerzésben. A többi között az alábbi témákról olvashat.

[Tovább]

Rólunk

2009 óta foglalkozunk közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatással. Szeretnénk, ha a csapatunk az Európai Uniós közbeszerzési információs piac jelentős szereplőjévé válna. Olyan, minden Uniós országra kiterjedő portál rendszer kialakítása a célunk, amelyen keresztül a potenciális pályázók hozzájuthatnak a közbeszerzési kiírásokkal kapcsolatos releváns információkhoz, így nagymértékben megkönnyítenénk számukra új vevők, megrendelések szerzését belföldön és külföldön egyaránt.

[Tovább]

Naptár

Naptárunkkal nyomon követheti, melyik nap hány darab közbeszerzési pályázatnak jár le a beadási határideje.

2018
Október
  • H
  • K
  • Sz
  • Cs
  • P
  • Sz
  • V

Térkép

Érdekli, hogy melyik megyében hány darab aktív közbeszerzési pályázat érhető el jelenleg? Vigye a kurzort a megfelelő megyére, és megtudhatja!

Nuts térkép