Email Jelszó

Elfelejtett jelszó

 

Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő

Magyarország és az EU országainak közbeszerzési hirdetményei

Tolódik a helikopterbeszerzés 2014-12-08

Nem múlt ki, csak időben kitolódott, továbbra is napirenden van szállító helikopterek beszerzése - mondta a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak. Siklósi Péter a lap szombati számában megjelent interjúban úgy fogalmazott: a beszerzés költségeire vonatkozó becslések 80-200 milliárd forintról szólnak, miközben a teljes 2014-es költségvetésük kétszáznegyvenmilliárd forint körül jár. "Ez annyit tesz, hogy a kormánynak kellene a zsebébe, azaz a központi büdzsébe nyúlnia" a beszerzéshez - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mennyi, és milyen helikopterre van szükség kifejtette: "egyfelől szállítókapacitást kell teremtenünk, másfelől harctámogatásra is alkalmas gépekre van szükségünk. Mivel anyagi lehetőségeink szűkösek, nem vásárolhatunk ebből és abból is amennyit szeretnénk, hanem muszáj valamiféle egyesített megoldást keresnünk".  "Szerencsénkre találhatók ma a piacon olyan forgószárnyasok, amelyek a mi céljainknak megfelelnek" - tette hozzá. Közölte azt is, hogy a szállítással kapcsolatban érdeklődők között nem volt orosz cég.

A helyettes államtitkár szólt arról is, hogy a hadsereg a jövőben az eddiginél nagyobb figyelmet élvez. Mindez nemcsak a július elsejétől esedékes harminc, majd 2019-ig az évenként öt-öt százalékos fizetésemelésben nyilvánul meg, hanem abban is, hogy több lesz a hazai és külföldi gyakorlat és jut pénz fejlesztésre. Ez utóbbival kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy a tüzérséget például biztosan fejleszteni fogják.

szerző: MTI

 

Vissza

Közbeszerzési hirdetmény figyelés

Közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatásunk segítségével

Magyarország és az Európai Unió országainak (TED) összes megjelent közbeszerzési hirdetményét figyelheti.

Naponta, e-mailben kapja meg az Önt érdeklő új kiírásokat testreszabottan.

Archívumunk segítségével böngészhet a korábban megjelenő hirdetmények között is.

[Tovább]

Közbeszerzési információk

Közbeszerzési információkat tartalmazó aloldalunkon összefoglaljuk a közbeszerzéssel kapcsolatos alapvető tudnivalókat, melyek segíthetik látogatóinkat a hatékony és gyors információszerzésben. A többi között az alábbi témákról olvashat.

[Tovább]

Rólunk

2009 óta foglalkozunk közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatással. Szeretnénk, ha a csapatunk az Európai Uniós közbeszerzési információs piac jelentős szereplőjévé válna. Olyan, minden Uniós országra kiterjedő portál rendszer kialakítása a célunk, amelyen keresztül a potenciális pályázók hozzájuthatnak a közbeszerzési kiírásokkal kapcsolatos releváns információkhoz, így nagymértékben megkönnyítenénk számukra új vevők, megrendelések szerzését belföldön és külföldön egyaránt.

[Tovább]

Naptár

Naptárunkkal nyomon követheti, melyik nap hány darab közbeszerzési pályázatnak jár le a beadási határideje.

2021
Október
  • H
  • K
  • Sz
  • Cs
  • P
  • Sz
  • V

Térkép

Érdekli, hogy melyik megyében hány darab aktív közbeszerzési pályázat érhető el jelenleg? Vigye a kurzort a megfelelő megyére, és megtudhatja!

Nuts térkép