Email Jelszó

Elfelejtett jelszó

 

Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő

Magyarország és az EU országainak közbeszerzési hirdetményei

70%-kal ugrott tavaly a kiírt közbeszerzések száma 2018-02-07

A 2016-os mintegy 2000 milliárdról 2017-ben 3457 milliárd forintra ugrott a kiírt közbeszerzések volumene és míg egy tenderre tavalyelőtt átlagosan 6 ajánlat érkezett, addig ez tavalyra nyolcra ugrott - többek között ezeket mondta el Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Rigó Csaba tájékoztatása szerint tavaly több mint 8800 közbeszerzési eljárást írtak ki és az, hogy az ajánlatok átlagos száma már nyolcra emelkedett, azt mutatja, hogy az ajánlattevők egyre nagyobb versenyben nyerik el az egyes közbeszerzési eljárásokat. Jelzése szerint a közbeszerzési eljárásokban töretlen a kis- és közép vállalkozások (kkv-k) részvétele, ugyanis 2016-hoz képest, amikor a kkv-k még csak 826 milliárd forintnyi közbeszerzési eljárásban szerepeltek, 2017-ben már 1457 milliárd forintnyi szerződést kötöttek.

Azt is hangsúlyozta az elnök a beszámoló szerint, hogy az Európai Unió mérése szerint Magyarországon a közbeszerzési eljárások átláthatósága 100 százalékos. Az összefoglaló azonban nem tér ki rá, hogy mitől ugrott meg 2017-ben a közbeszerzések volumene.

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága előzetes jelentésének tárgyalása során elhangzott, hogy egy európai bizottsági delegáció a közelmúltban Budapesten járt és megbeszélte a magyar hatóságokkal, hogy milyen problémákat hogyan javítsanak ki a közbeszerzések terén.

forrás: www.portfolio.hu

 

Vissza

Közbeszerzési hirdetmény figyelés

Közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatásunk segítségével

Magyarország és az Európai Unió országainak (TED) összes megjelent közbeszerzési hirdetményét figyelheti.

Naponta, e-mailben kapja meg az Önt érdeklő új kiírásokat testreszabottan.

Archívumunk segítségével böngészhet a korábban megjelenő hirdetmények között is.

[Tovább]

Közbeszerzési információk

Közbeszerzési információkat tartalmazó aloldalunkon összefoglaljuk a közbeszerzéssel kapcsolatos alapvető tudnivalókat, melyek segíthetik látogatóinkat a hatékony és gyors információszerzésben. A többi között az alábbi témákról olvashat.

[Tovább]

Rólunk

2009 óta foglalkozunk közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatással. Szeretnénk, ha a csapatunk az Európai Uniós közbeszerzési információs piac jelentős szereplőjévé válna. Olyan, minden Uniós országra kiterjedő portál rendszer kialakítása a célunk, amelyen keresztül a potenciális pályázók hozzájuthatnak a közbeszerzési kiírásokkal kapcsolatos releváns információkhoz, így nagymértékben megkönnyítenénk számukra új vevők, megrendelések szerzését belföldön és külföldön egyaránt.

[Tovább]

Naptár

Naptárunkkal nyomon követheti, melyik nap hány darab közbeszerzési pályázatnak jár le a beadási határideje.

2018
Október
  • H
  • K
  • Sz
  • Cs
  • P
  • Sz
  • V

Térkép

Érdekli, hogy melyik megyében hány darab aktív közbeszerzési pályázat érhető el jelenleg? Vigye a kurzort a megfelelő megyére, és megtudhatja!

Nuts térkép